כתף טלה ממולא בטנזיה בטאבון גריל

לא רק פיצה! צלי כתף במילוי אורז ופירות יבשים בטאבון אובן חיצוני של נינג'ה שיוצא רך ועסיסי בזכות תוכנית צלייה גורמה שאידאלית לנתחים גדולים

קרדיטים: Studio Edge
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כתף טלה ללא עצם (בקשו מהקצב לפרוס אותה דק שתהיה נוחה לגלגול)
למילוי:
2 בצלים קצוצים
3 כוסות אורז מוכן
כוס משמשים יבשים
כוס שזיפים מיובשים
חצי כוס תאנים מיובשות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
חופן צימוקים בהירים
לרוטב:
כוס יין אדום חצי יבש (אפשר גם יבש)
⅓ כוס סילאן
⅓ כוס דבש
2 עלי דפנה
4-5 גרגרי פלפל עגול שלם
2 כוסות ציר בקר
2-3 בצלים לבנים גדולים חתוכים לרבעים
2-3 בצלים סגולים חתוכים לחצאים/רבעים (תלוי בגודל)
2 שום (ללא הראש)
חוט קשירה לבשר
אופן הכנה
1 מכינים את הטנזיה – מחממים במחבת שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ להזהבה קלה, קוצצים את הפירות היבשים לפרוסות ומוסיפים למחבת, מטגנים עוד 3-4 דק׳ ומורידים מהאש.
2 מערבבים בקערה את האורז עם הפירות היבשים שטיגנו, ואת הפטרוזיליה הקצוצה.
3 מכינים את הרוטב – בקלחת של נינג׳ה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה למשך 5 דק׳, כדי שכל האלכוהול יתאדה (חשוב לוודא שכל האלכוהול מתאדה כדי שלא יהיה טעם לוואי של אלכוהול). מניחים בצד לצינון קל.
4 בינתיים – פותחים את כתף הטלה על משטח עבודה ומוודאים שאין חורים (אם יש מומלץ לקחת חתיכה מאחד הקצוות ולסגור אותה, אל דאגה, בהמשך, בזמן הצלייה בטאבון (ובשל הקשירה שנעשה, ראו הסבר להלן) הכל יתחבר יחד.
5 מסדרים מהמילוי במרכז כתף הטלה, ומגלגלים למעיין רולדה שעוטפת את המילוי. בעזרת חוטי הקשירה, סוגרים היטב את הבשק מכל הכיוונים וחותכים שאריות חוט.
6 מעבירים את כתף הטלה הממולאת והמגולגלת לתבנית האפייה של הטאבון, מומלץ לשים נייר אפייה מלמטה כדי למנוע הידבקות, ומסדרים את הבצלים ושני השום (ללא החלק העליון) מסביב. ניתן להוסיף גם גבעולי רוזמרין לתוספת טעם.
7 יוצקים את הרוטב שהכנו קודם על כל התבנית, סוגרים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ומעבירים לצלייה בטאבון על תוכנית ׳צלייה גורמה׳, שלב ראשון על חום של 280 מעלות למשך 5 דק׳ ושלב שני על חום של 180 מעלות למשך שעתיים. ברבע השעה האחרונה של הצלייה, מומלץ להוריד את נייר האפייה ונייר הכסף ולצלות ככה ללא הכיסוי כדי לקבל השחמה יפה של הבשר.
8 מוציאים, מעבירים לכלי הגשה יפה, והנה לכם מנה להשוויץ בה בשולחן החג או כל שולחן כמובן . בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם