כנאפה קל להכנה של ליאור לאטי
מהיום לא צריך לסוע רחוק ולעמוד בתורים בשביל כנאפה איכותי – נימוח, פריך, גבינתי ומתוק

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילת שיערות קדאיף
1 מלית למאפים של השף הלבן או גבינת ריקוטה
1 חמאה
1 מוצרלה מגורדת
לרוטב:
1 תמצית מי זהר
1 תמצית מי וניל
1 סוכר
1 הל טחון

אופן הכנה
אופן הכנה
המתכון מותאם למחבת קוטר 20.
1 מערבבים בקערה חצי מחבילת המלית או חבילה שלמה של ריקוטה עם שתי כפות ריקוטה וכפית תמצית וניל
2 ממיסים במחבת קטנה 25 גרם חמאה
3 לוקחים את שערות הקדאיף (אפשר גם כשהם קפואים) ומשטחים על המחבת עד כסנטימטר. מורחים מעל את תערובת הגבינות
4 מכסים את המחבת ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ 10 דקות או עד שהתחתית זהובה
5 בסיר קטן שמים כוס מים וחצי כוס סוכר
6 מוסיפים כחצי כפית מי זהר ורבע כפית הל, מבשלים ללא מכסה על אש בינונית עד שהסירופ נהפך למעט סמיך
7 שהכנאפה מוכן הופכים אותו על צלחת ושופכים מעל את הסירופ, רצוי לקשט בפיסטוקים קלויים או גלידת יוגורט