בורקס כשר לפסח של אנה בריימן
כדי שלא תתגעגעו לחמץ בפסח הרכבנו לכם מתכון מושלם לבורקס בפסח
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 מצות
4 כפות גדושות גבינה לבנה
4 כפות גדושות גבינה בולגרית
כוס גבינה צהובה מגורדת
1 מלח פלפל שחור גס
1 ביצה טרופה
לעיטור:
1 שומשום
אופן הכנה
אופן הכנה
1 משרים את המצות במים במשך כ-20 שניות, עוטפים במגבת לחה ומניחים ל-30-20 דקות, עד שהן הופכות לרכות וגמישות
2 מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו
3 שמים את הגבינות בקערית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים
4 חותכים כל מצה ל-4 ריבועים ומברישים את שולי הריבועים בביצה טרופה. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה ממלית הגבינה, מקפלים למשולש ומהדקים את הקצוות היטב
5 מניחים את המשולשים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום
6 אופים כ-15 דקות, עד להזהבה
7 מרטיבים את המצות מתחת למים עד שהן רכות, מייבשים בנייר סופג