הכי ישראלי: מתכון לקראנץ – עוגת שמרים שוקולד

בסדר, זו לא עוגה ישראלית, אבל איזה ישראלי לא אוהב עוגת שמרים שוקולד? תכינו אם אתם רוצים למלא את הבית בריח של בית

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק השמרים:
2 כפות שמרים
1 כוס חלב פושר או מים
4 כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
למלית:
1 קופסת ממרח שוקולד
200 גרם חלווה וניל מפוררת
לציפוי לפני האפייה: ביצה טרופה עם כף חלב
לציפוי לאחר האפייה: סירופ מייפל מהול במעט מים
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה לשים יחד את כל חומרי הבצק עד לבצק אחיד וגמיש. מניחים בקערה עטופה בניילון לפחות ל- 4 שעות במקרר
2 מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ ומורחים את המלית משאירים כ- 2 ס"מ בסוף המלבן ללא מלית ומגלגלים לכרוכית חוצים לאורכה ויוצרים צורת בורג
3 מניחים בתבנית של אינגליש קייק משומנת קלות, מברישים כל רולדה בביצה טרופה ומשאירים להתפחה כ- 20 דקות
4 אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה ולאחר האפייה מברישים על כל עוגה בעודה חמה סירופ
הערות וטיפים:
1 ניתן לגלגל 2 כרוכיות יחד בצורת "בורג" ולהכניס לתבנית
2 ניתן לקחת כל כרוכית לחתוך אותה לאורכה ולהניח בצורת התבנית כל חתיכה כשהמלית כלפי מעלה כך מתקבלת עוגה שיוצרת מראה של פסים של שוקולד
3 ניתן להכין בצורת שושנים
4 הכמות מספיקה לכ- 3 עוגות אינגליש קייק בצורת כרוכית או ל- 2 עוגות שמורכבות כל אחת משתי כרוכיות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות