קובה סינייה במילוי בשר של נוף עתאמנה
מתכון לקובה סינייה במילוי בשר קל להכנה, טעים בטירוף וממכר! מתכון קלאסי ואותנטי מהמטבח הערבי.
צילום: רותם דוזטס
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקובה:
3 כוסות בורגול דק
2 וחצי כוסות מים רותחים
כפית כמון
כפית פפריקה
כפית מיורן או אורגנו
כף מלח
חצי כפית שבבי צ'ילי
1 בצל גדול
3 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
למילוי:
2 בצלים קצוצים
1 קילו בשר טחון
רבע כוס שמן זית
מלח פלפל שחור
כפית בהרט
חצי כוס חצאי שקדים
מעט שמן לשימון התבנית
אופן הכנה
1 מתחילים בהשריית הבורגול במים הרותחים, מכסים את הקערה ומניחים בצד.
2 עוברים להכנת המלית, שמים את השמן והבצל במחבת ומטגנים עד שהבצל מתרכך
3 מוסיפים פנימה את הבשר ומטגנים עד שמוכן
4 מתבלים במלח פלפל שחור ובהרט מניחים בצד להתקרר
5 מעבירים את הבורגול יחד עם כל שאר המרכיבים של הבצק וטוחנים במעבד המזון עם להב הפלדה
6 מעבירים לקערה ומוסיפים תוך לישה עוד חצי כוס מי ברז לקבלת בצק רך אך לא דביק
7 מחלקים את הבצק ל2, משמנים תבנית אפיה עגולה במעט שמן זית ומשטחים מחצית מהבצק שמים מעל את הבשר
8 בידיים רטובות לוקחים חתיכות מיתרת הבצק ומועכים אותן בכף היד לקבלת פיתה קטנה ומסדרים אותן מעל לבשר בחפיפה.
9 שוב מריטיבים את הידיים ומשטחים את פני הבצק
10 חורצים את פני הקובה למנות ומקשטים בשקדים
11 מפזרים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהקובה מזהיבה.