תבשיל קוסקוס עם מרק ירקות ב- 10 דקות במיקרוגל של ליאור משיח
לא להאמין שאפשר להכין קוסקוס עם מרק ירקות במיקרו! מתכון קל להכנה למנה טעימה, חורפית ומנחמת של ליאור משיח. רק כמה דקות במיקרוגל והמנה מוכנה!

זמן הכנה
5 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקוסקוס:
3 כוסות סולת
3 כוסות מים רותחים
⅓ כוס שמן
1 כפית מלח
למרק ירקות:
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
200 גר׳ דלעת חתוכה לקוביות
2 זוקיני חתוך לפרוסות בעובי 1 ס״מ
2 גזרים קלופים ופרוסים
½ כוס עגבניות מרוסקות
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית כורכום
אופן הכנה
לקוסקוס:
1 שמים את כל המרכיבים לקוסקוס בקערה גדולה שמתאימה למיקרו.
2 מערבבים היטב.
3 עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למיקרו ל-6 דקות.
4 מערבבים ״מאוורירים״ עם מזלג.
5 עוטפים שוב ומכניסים לעוד 6 דקות.
6 מערבבים עם מזלג.
7 אפשר גם לאוורר עם הידיים, או מעבד מזון או דרך מסננת של קוסקוס.
למרק:
1 שמים את כל הירקות בקערה המתאימה למיקרו.
2 מכסים במים, מוסיפים את התבלינים ומכסים בניילון נצמד.
3 מכניסים למיקרו ל-6 דקות.
4 מוציאים, מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים.
5 מכניסים למיקרו לעוד 4 דקות.
6 בודקים בעזרת סכין שהירקות מוכנים, אם לא, מכניסים לעוד 1-2 דקות למיקרו.
