לחמז׳ון של סבתא איסה של ראובן מייסלוס
מתכון ללחמז'ון של ראובן מייסלוס, שופט גרילסטאר ומאסטר בבשר
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים לבצק לכ 10 יחידות:
חצי כף סוכר
חצי קילו קמח פיצה
250 מיל מים
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
מצרכים למלית:
קילו מכסה אנטריקוט
בצל גדול
שום לפי הטעם
200 גר מישמש מיובש (אופציונלי)
תרכיז עגבניות 300 גרם או רסק עגבניות
כף מלח
כף פלפל שחור
שמן זית
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
1 לימון
רוטב סרירצ׳ה
אופן הכנה
ניתן לאפות בגריל עם אבן פיצה טמפרטורה גבוהה, תנור על מקסימום, טאבון פיצות
1 טוחנים את הבשר במטחנת הבשר
2 קוצצים את הירקות
3 מכינים הבצק: שמים את הקמח, מלח והמים בקערת המיקסר, ולשים 10 דקות את הבצק בעזרת מיקסר עם מלוש, עד שהוא נעשה רך וגמיש. עוטפים במגבת ומניחים בצד.
4 מערבבים את הירקות הקצוצים ואת המשמשים המיובשים, עם התבלינים, הבשר הטחון ורסק העגבניות.
5 מוציאים את הבצק מן הקערה, ומחלקים אותו ל-10 כדורים.
6 משטחים את הבצק עם מערוך ומוסיפים את המלית מעל.
7 מדליקים את הגריל עם האבן פיצה למקסימום ומגיעים לפחות ל 300 מעלות
8 אופים כל מנה על אבן הפיצה כ3 דקות או עד שנהייה זהוב וקראנצ׳י
9 מקשטים לפי הטעם ואוכלים, בתאבון!
הבירה שהכי תתאים ללחמז'ון: טובורג – טעמי הקלייה והקרמליות העדינה של טובורג תשתלב מצוין עם התיבול והבשר בעוד ההגזה הגבוהה תרענן את החך בין ביס לביס. *אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה מופרזת *בשיתוף עם IBBLS