שוק טלה בקדירת פירות וירקות
מתכון לבשר שוק טלה איכותי וחגיגי בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

המרכיבים:
1 שוק טלה במשקל 2-2.5 ק”ג
10 סלקים קטנים ללא הקליפה
10 בצלי שאלוט קלופים
1 חבילת ענבים ירוקים
1 חבילת ענבים שחורים
1 צרור טימין
200 מ״ל רכז רימונים
2 ליטר ציר עוף / מים
2 כפות דבש
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שוק טלה ברכז רימונים. צילום: אפיק גבאי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל – 170 מעלות.
- מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מביאים לרתיחה רכז רימונים, ציר עוף/מים ודבש.
- צולים את הבשר: מברישים את שוק הטלה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים בתבנית אפייה גדולה.
- מוסיפים טימין, בצלי שאלוט, סלקים וענבים בשני צבעים (עם הגבעולים).
- יוצקים את הרוטב לתבנית.
- צולים כשעה וחצי עד להזהבה.
- מגבירים את החום ל-190 מעלות וצולים חצי שעה נוספת.
*המתכון באדיבות רשת “טיב טעם”