קרה טלה של יואב בר
מתכון חגיגי לערב פסח: קרה טלה של יואב בר, גם טעים וגם מרשים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים ל – 4 מנות:
2 “קרה” טלה (8 צלעות מחוברות) במשקל 750 גרם כל אחד
4 ארטישוק קלופים וחתוכים לרבעים
6 גזרים קטנים במשקל כולל של כ-004 גרם קלופים
150 גר’ פול ירוק טרי (ללא התרמילים)
4 יח’ שורש פטרוזיליה קלופים
½ כוס יין לבן יבש
½ כוס שמן זית כתית
מיץ סחוט מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס
פירה תרפש – פטריית הכמהין של הנגב:
9-10 יח’ תרפש נקיים וקלופים
2 כוסות ציר עוף
מיץ סחוט מלימון אחד
3 שיני שום
עלי טימין טרי
½ כוס שמן זית
מלח
מלח
פלפל שחור גרוס
400 גר’ פטריות שמפיניון טריות חתוכות
2 בצלי שאלוט קצוצים
אופן הכנה
“קרה טלה”:
1 מורחים את הטלה בשמן זית פלפל שחור גרוס, טימין קצוץ ומעט מלח גס. מטגנים קלות את הטלה במחבת חמה עם תחתית עבה מכל צדדיו
2 מניחים את הטלה על תבנית ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 250 מעלות כ – 5 עד 7 דקות.
3 חולטים את הפולים במים חמים ומעבירים למי קרח לשמירת הצבע הירוק.
4 חולטים את שאר הירקות במים חמים ומקפיצים במחבת בה טוגן הטלה תוך הוספת שמן זית כ- 4- 3 דקות. מוסיפים מלח, פלפל, יין לבן ומעט מיץ לימון.
פירה תרפש:
1 מכניסים את התרפש לסיר ומכסים בציר העוף. מבשלים כ-30 דקות יחד עם השום והטימין עד לריכוך התרפש.
2 מעבירים את התרפש לבלנדר תוך הוספת שמן הזית בהדרגה. ממליחים ומפלפלים תוך כדי טחינה ומוסיפים מציר העוף עד לקבלת המרקם הרצוי.
הגשה:
1 מורחים את הפירה במרכז הצלחת ומפזרים עליו את הפולים הירוקים. מניחים את הירקות במרכז הפירה. חותכים כל “קרה” לשני חלקים ומניחים על הפירה משני צידי הירקות. מתכונים נוספים לפסח
