פאי לימון חמוץ מתוק של נועה נבות
קינוח מושלם לחובבי קינוחים חמוצים מתוקים של נועה נבות, בעלת הבלוג “לקינוח – אפייה ביתית”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים לתבנית פאי מתפרקת קוטר 24 :
לבצק הפריך:
1.5 כוס קמח
75 גרם חמאה
2 כפות מים
1 חלמון
3\1 כוס סוכר
למלית הלימון:
3\1 כוס קורנפלור
1 חלמון
4\1 כוס מים
מיץ מלימון אחד
גרידה מלימון אחד
1 כוס מים
4\3 כוס סוכר
25 גרם חמאה
למרנג רך:
3 חלבונים
קורט מלח
3\2 כוס סוכר
אופן הכנה
1 בצק פריך: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים את התבנית
2 מעבדים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, משטחים בתבנית ואופים כ – 15 דקות או עד שהבצק מזהיב. מצננים לטמפרטורת החדר
3 מלית לימון: מערבבים בקערה קורנפלור, חלמון ו – 4\1 כוס מים
4 בסיר בינוני מבשלים מיץ לימון, גרידת לימון, מים, סוכר וחמאה עד להמסה של הסוכר והחמאה
5 מוסיפים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך
6 מסירים מהאש ויוצקים מיד על הבצק האפוי ומצננים
7 מרנג רך: מחממים תנור ל-230 מעלות
8 בקערת מיקסר מתחילים להקציף את החלבונים והמלח. כשמתחיל להיווצר מעט קצף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה
9 ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב מאוד ומבריק
10 מעבירים את המרנג לשק זילוף ומזלפים מעל מלית הלימון
11 אופים כ-2 דקות, עד שהמרנג נחרך מעט
12 שומרים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה