מרק עדשים וחזה אווז של פותנה ג’אבר
מרק עשיר עם עדשים שחורות וחומות, גזר וחזה אווז משביע במיוחד שמתאים לארוחה שלמה , וטעמים חורפיים מתוך “אוכל של בית”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרק
1 כוס עדשים חומות
1 כוס עדשים שחורות
1 בצל לבן קצוץ דק
3 גזרים חתוכים לחצי עגולים
2 סלרי רק העלים חתוכים לרצועות
2 סלרי רק העלים חתוכים לרצועות
1 שורש פטרוזיליה חתוך קוביות
200 גרם חזה אווז חתוך לרצועות
1 בצל סגול קצוץ דק
חופן פטרוזיליה
2 ליטר ציר בשר
3 כפות שמן אבוקדו
1 ליטר מים רותחים
כמון
מלח
פלפל
אופן הכנה
1 משרים את העדשים במים רותחים למשך כ – 15 דקות ומכסים בנייר כסף.
2 בסיר נפרד מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל הלבן ומטגנים קלות.
3 מוסיפים את הגזר, הסלרי, ראש הפטרוזיליה ומטגנים מעט. מוסיפים את חזה האווז.
4 מסננים את העדשים מהמים ומוסיפים לסיר.
5 מתבלים במלח, פלפל וכמון.
6 מוסיפים את ציר הבשר ומביאים לרתיחה.
7 מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל הסגול.
8 מבשלים כ – 20 דקות.
9 להגשה מפזרים פטרוזיליה טריה מעל.
