פריטטה מתוקה של לאון אלקלעי
פריטטה עם טוויסט של תפוחי עץ בסגנון טוסקני מתוך “לאון אל דנטה”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כפות ועוד 1/2 כף קמח
קורט מלח
1/2 כוס חלב
2 ביצים
2 כפות סוכר
גרידה מלימון אחד
2 תפוחי עץ קלופים, ללא ליבה פרוסים דק
3 כפות חמאה
מעט אבקת סוכר
אופן הכנה
1 יוצרים בלילה מהקמח, המלח והחלב
2 טורפים את הביצים עם הסוכר וגרידת הלימון
3 מוסיפים את תפוחי העץ ודואגים שיהיו עטופים בבלילה
4 מחממים את החמאה במחבת (מומלץ להשתמש במחבת בקוטר 20 ס”מ)
5 מוסיפים את הבלילה למחבת
6 דואגים לפזר את התפוחים באופן שווה
7 מחממים על להבה בינונית עד שהצד התחתון מזהיב
8 מכסים לדקה על מנת לייצב את התערובת ואז הופכים לצלחת ומחליקים בחזרה למחבת עם עוד קצת חמאה
9 מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר
