עוף צלוי בלבנים של לאון אלקלעי
טריק לעוף צלוי שיהפוך את בשרו לעסיסי וטעים במיוחד. מתכון של לאון אלקלעי מהתוכנית לאון אל דנטה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עופיון קטן
4 עלי מרווה
ענף רוזמרין קטן
מלח, פלפל שחור גרוס
2 שיני שום
שמן זית
פלחי לימון
פטרוזיליה קצוצה
לבנת בניין עטופה בנייר כסף
אופן הכנה
1 חותכים את העוף לאורך עצם החזה
2 פותחים את העוף כמו ספר ומשטחים בעזרת פטיש שניצלים (אפשר לבקש מהקצב)
3 שוטפים היטב את העוף ומייבשים בעזרת מגבות נייר
4 קוצצים את התבלינים
5 מעסים את העוף משני צידיו עם התבלינים היבשים (לא לשכוח שאם העוף מוכשר הוא מומלח)
6 מברישים בשמן זית
7 מחממים מחבת סטייקים מברזל יצוק
8 מניחים את העוף כאשר העור למעלה ומניחים מעליו את הלבנה (אם העוף גדול מניחים עליו שתי לבנים)
9 צולים כ- 2 דקות, הופכים ומניחים את העור כלפי מטה ומעליו את הלבנה
10 ממשיכים לבשל את העוף ולהפוך עוד פעמיים עד שהעוף מוכן (10-15 דקות)
11 כאשר העוף זהוב והעור פריך מעבירים את העוף לקרש חיתוך
12 חותכים אותו לאורך לארבע רצועות ואז לרוחב
13 מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פלחי לימון
