סופגניות לכל ימות השנה של לאון אלקלעי
סופגניות עם טוויסט חדשני של אניס שמרענן את החך
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 כוס מים
50 גרם שמרים טריים
320 גרם קמח
1 כפית מלח
2 כפיות זרעי אניס
2 כפות שמן זית
200 גרם צימוקים כהים
שמן לטיגון
1.5 כוסות דבש
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
הבצק:
1 במערבל שמים את הקמח, האניס והשמרים
2 מאווררים כדקה
3 מוסיפים את המים בשתי נגלות. משאירים 3 כפות מים
4 ממיסים את הסוכר ומוסיפים לבצק
5 לשים עד לקבלת תערובת חלקה
6 מוסיפים את הצימוקים ולשים עד לפיזור אחיד
7 נותנים לבצק לנוח כ – 10 דקות ומוציאים למשטח מקומח
8 לשים לכדור ומחזירים לקערה משומנת למשך כשעה עד לתפיחה לנפח כפול
9 פותחים לדף בעובי 12 מ”מ. בעזרת סכין חדה צרים מעויינים, מניחים לנוח כ – 15 דקות
10 מטגנים בשמן ומעבירים לנייר סופג
11 מחממים את הדבש עם הלימון
12 מעבירים את הסופגניות לצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב מעל
