לינגווינה תרד ברוטב עגבניות שרי וקרם קשיו של נדיה אליס

מנה איטלקית טבעונית מושלמת! מורכבת מפסטה תרד טריה ואיכותית ברוטב עגבניות שרי וקרם קשיו. לאוהבי המטבח האיטלקי ולא רק.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גר לינגווינה תרד די אלבה
500 גר עגבניות שרי
200 גר קשיו קלוי טבעי
מים רותחים
4\3 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
עלי בזיליקום טרי
4 שיני שום גדולים
חופן מלח גס
אופן הכנה
1 מרתיחים סיר גדול של מים עם חופן גדול של מלח גס
2 בינתיים שמים את הקשיו בתוך קערה ומכסים אותו עם הרבה מים רותחים. משאירים בצד משך רבע שעה-20 דקו
3 פורסים את עגבניות השרי לעיגולים עבים. קוצצים את השום
4 כשהמים רותחים, מכניסים את הלינגווינה ומבשלים כ-30 שניות פחות מהזמן שרשום על האריזה
5 במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את השום משך דקה בערך. מוסיפים את עגבניות השרי, מערבבים, מורידים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה. מוסיפים כל כמה דקות מצקת של מי הבישול של הפסטה.
6 בינתיים מסננים את הקשיו ומכניסים אותו לכוס של בלנדר מוט. מכסים עם מים, מוסיפים מלח וטוחנים עד לקבלת קרם חלק לגמרי.
7 מוציאם את הלנגווינה מהמים ומעבירים אותם ישר למחבת הרוטב. שופכים גם את קרם הקשיו, מערבבים ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים בזמן הזה את עלי הבזיליקום הקרועים ידנית.
8 בעת ההגשה סוחטים מעט מיץ לימון מעל הכל.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם:

    ארץ הזית

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    כולם היו זניי

    הילה אלפרט | 16.09.2024

    על תווים ותוויות

    הילה אלפרט | 16.09.2024