עוגת קרפים סנפיר צבעונית מטורפת של שירן מתתיהו

מתכון היסטרי לעוגת בת הים הקטנה של שירן מתתיהו. זו עוגת קרפים מגניבה, צבעונית שהפכה להיות טרנד עולמי. עוגה עם שכבות של קרפים במילוי של קרם מפנק הכי טעימה שיש!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

עוגה בקוטר 22
4 ביצים
2 כוסות חלב
רבע כוס שמן
חצי כוס סוכר (100 גרם)
קורט מלח
כוס וחצי קמח לבן
צבעי מאכל לבחירה – כולל של קצפת
לקרם גבינת שמנת:
200 גרם גבינת שמנת 30%
750 מ״ל שמנת להקפצה 38%
6 כפות פודינג וניל
כף אבקת סוכר
צבעי מאכל לבחירה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה
לקרפ:
1 מערבבים את כל המצרכים בעזרת השייקר נינג'ה טוויסטי עש שמגיעים לתערובת חלקה ללא גושים.
2 משתמשים בקמח לבן ללישה נוחה.
3 נחלק לשקיות זיפר – מאד נוח לסגירה ושימוש, אטום לחלוטין כך שאפשר לערבב בלי חשש, נוסיף צבע מאכל שונה לכל שקית – צבע מאכל עם פיגמנט גבוה, טבעוני וללא גלוטן, נסגור ונשקשק את השקיות לצביעת הבלילה.
4 נמזוג למחבת רחבה ומשומנת מעט,ונטה את המחבת שתיהיה מכוסה כולה בבלילה.
5 נטגן 2 דקות מכל צד.
6 נקרר את הקרפים לטמפרטורת החדר.
לקרם:
1 במיקסר נקציף יחד את כל המצרכים לקרם יציב.
2 נחלק את הקצפת ל3 קערות ונוסיף צבעי מאכל לבחירה. נעביר לשקיות זילוף ונגזור פתח רחב.
להרכבה:
1 נניח קרפ, נזלף פסים עבים של קרם, מעליו קרפ נוסף, נלחץ על הקרפ באיזורים החלולים, נזלף מהקרם השני באיזוריםהחלולים ונמשיך כך את כל השכבות לפי צבעים.
2 בשכבה האחרונה נמרח את הקרם לשכבה אחידה. נניח קרפ אחרון ונקשט באבקת סוכר
3 העוגה מוכנה לאכילה מיידית ומושלמת יותר אחרי לילה במקרר. שומרים במקרר עד 5 ימים . אפשר להקפיא עד חודש.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם