פילה לוקוס וסלט חצילים מרוקאי של אבי ביטון
לחובבי הדגים המשובחים – מנת של פילה לוקוס על מצע סלט חצילים מרוקאי מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לדגים:
700 גרם פילה לוקוס ללא עור ועצמות חתוך לקוביות
1 ענף טימין
2 כפות חמאה
1 ענף רוזמרין
2 שיני שום
מלח
פלפל
גרידת לימון מלימון אחד
המרכיבים לסלט:
3 חצילים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בעובי 2 ס”מ
1 כף פפריקה מתוקה
0.5 כפית כמון
0.25 כפית כורכום
5 שיני שום
1 צרור פטרוזליה קצוצה דק
מיץ מחצי לימון
קורט סוכר
קורט מלח
אופן הכנה
1 מטגנים את החצילים בשמן עמוק עד להזהבה.
2 במחבת נוספת מחממים את החמאה על אש בינונית ומוסיפים את עשבי התיבול והדגים יחד. צורבים כשלוש דקות ומניחים בצד.
3 מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
4 מסדרים בצלחת הגשה את הסלט ומניחים מעל את הדגים.