עוגת שוקולד חלומית של לוריין פסקל
מכנים את העוגה הזאת – עוגת “אנחנו לא מאמינים שהכנת אותה” – ולא סתם, האורחים ישארו פעורי פה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים לתבנית קפיצית 20:
שמן צמחי או תרסיס שמן
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר דקדק
4 ביצים
140 גרם קמח רגיל
60 גרם אבקת קקאו
קורט מלח
2 כפיות אבקת אפיה
400 גרם שוקולד חלב או שוקולד לבן
לקרם:
250 גרם חמאה
500 גרם אבקת סוכר
100 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 70% מוצקי קקאו) מומס
לקישוט – אופציונאלי:
תותים, פירות יער, תאנים, פרחים אכילים, סיגרים משוקולד
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל – 180 מעלות
2 מצפים את התבנית בנייר אפיה ומתיזים מעט תרסיס שמן אן שמן ומברישים
3 בקערה מקציפים את החמאה והסוכר
4 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת הקקאו, קורט מלח ואבקת אפיה
5 מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר שתי ביצים ומחצית מתערובת הקמח ומערבבים, מוסיפים את שתי הביצים הנוספות ואת המחצית השניה של המסה היבשה
6 מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר האפיה ומכניסים לתנור ל – 40 – 30 דקות
7 מוציאים את העוגה ומניחים לה להצטנן מעט
לקרם:
1 לקערת מיקסר מכניסים את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים, תחילה לאט ואז מגבירים את הקצב עד לקבלת קרם אוורירי
2 מוסיפים לתערובת הקרם את השוקולד המומס ומקציפים במשך שתי דקות נוספות
3 מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה מסתובבת (אם יש), שמים מתחתיה מעט מהקרם על מנת שידביק את העוגה לצלחת ההגשה
4 חוצים את העוגה לשניים לרוחבה על מנת להניח קרם באמצע העוגה. מורחים את הקרם ומחזירים את החלק העליון של העוגה למקומה
5 מצפים את העוגה כולה בקרם השוקולד
6 מכניסים את העוגה נמצופה למקרר לכ – 15 דקות על מנת שהקרם יתייצב
7 מניחים את הסיגרים משוקולד מסביב לעוגה, על הדפנות הצידיות של העוגה
8 מקשטים את פני העוגה בפירות האהובים עליכם, פרחים אכילים או מה שבחרתם
