עוגת פקאן ולוטוס מפנקת של מעין צדוק
עוגה מתחתית של פקאנים מסוכרים וחמאה, קצפת ורוטב לוטוס – יאמי!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 תבניות אינגליש קייק
לתחתית:
200 גרם פקאן סיני מסוכר
50 גרם חמאה
למלית:
2 מיכלים של שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 9%
לרוטב:
צנצנת לוטוס קראנצ׳
חבילת שוקולד לבן
אופן הכנה
1 במעבד מזון טוחנים דק את הפקאן הסיני
2 במקביל ממיסים במיקרו את החמאה
3 מערבבים ביחד ומשטחים על גבי 2 תבניות אינגליש קייק
4 מכניסים למקפיא ל- 20 דקות
5 מקציפים במיקסר 2 שמנת מתוקה, חצי כוס חלב ו – 1 אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. בעזרת לקקן מקפלים בעדינות את הגבינה הלבנה לתערובת
6 מוציאים את התבניות מהפריזר ושופכים מעליהן שווה בשווה את בלילת העוגה
7 מקפיאים לכ- 5 שעות
8 מוציאים את העוגות מהמקפיא ומחממים בקערה קטנה כ5-6 כפות לוטוס במיקרו (בפולסים של 10 שניות) עד לקבלת מרקם נוזלי יחסית
9 שופכים באופן שווה מעל העוגות
10 מחממים במיקרו 3/4 חבילה שוקולד לבן (בפולסים של 10 שניות) ובעזרת כף מזגגים מעל העוגה
11 מכניסים למקפיא לכמה שעות/לילה
טיפ!
1 אם רוצים מרקם של קרם מוציאים את העוגה שעה לפני ההגשה, אם רוצים מרקם של גלידה מוציאים 15 דקות לפני ההגשה