מאפה מקרוני ותירס עם מוצרלה מעושנת
מאפה מקרוני ותירס עם מוצרלה מעושנת, רוטב עגבניות בציפוי פירורי לחם
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6 כפות (90 גרם) חמאה רכה
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום, קלופות וכתושות
3 כוסות שמנת מתוקה
1 פחית (400 גרם) פולפה עגבניות טבעית יכין
2 כוסות (200 גרם) גבינת מוצרלה מעושנת מגוררת
2 כוסות גבינת (200 גרם) גבינת צ'דר מגוררת
1/2 כפית שבבי פלפל שאטה גרוסים (או לפי הטעם)
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
2 כפות חומץ 5% יכין
1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה מסוג מקרוני, מבושלת על פי הוראות היצרן, מסוננת ומצוננת
1 פחית (200 גרם) גרגירי תירס מתוק יכין, מסוננים
3 כפות עירית קצוצה
2 ביצים, טרופות
3/4 כוס (70 גרם) פנקו (או פירורי לחם)
אופן הכנה
1 מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, משמנים בשתי כפות חמאה תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ (או תבנית פיירקס מרובעת בנפח דומה) ומניחים בצד
2 ממיסים שלוש כפות חמאה בסיר גדול ורחב מעל להבה בינונית ומטגנים בו בצל קצוץ במשך 6-8 דקות עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים שתי שיני שום כתושות וממשיכים לטגן למשך דקה. מוסיפים שמנת מתוקה ופולפה עגבניות, מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את הלהבה למינימום
3 מוספים לסיר גבינת מוצרלה מעושנת וגבינת צ'דר תוך ערבוב במטרפה. מוסיפים שבבי פלפל שאטה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם וחומץ ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. ממשיכים לבשל את הרוטב במשך 10 דקות ברתיחה עדינה תוך ערבוב מידי פעם. מסירים את הסיר מהכיריים
4 מוסיפים לסיר פסטה, תירס ועירית ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים את פני השטח בעזרת כף
5 מכניסים פנקו, כף חמאה ושן שום כתושה לקערה קטנה, מערבבים היטב ומתבלים עם מעט מלח לפי הטעם. מפזרים את פירורי הלחם המתובלים בשכבה אחידה על פני תערובת הפסטה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומעבירים לאפייה בתנור למשך 30 דקות
6 מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום, מעלים את טמפרטורת התנור לחום של 220 מעלות ומחזירים את התבנית לאפייה בתנור עד שפירורי הלחם הופכים שחומים-זהובים
7 מוציאים את תבנית המאפה מהתנור, ממתינים 5 דקות, פורסים ומגישים חמים
בשיתוף יכין