מלבי אסלי של אבי ביטון
השף אבי ביטון מארח את רוני דלומי ואת אימה ויחד הם מכינים מלבי אסלי – קינוח קל ומהיר. מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למלבי:
0.5 ליטר שמנת מתוקה
0.5 ליטר חלב
2 כפות סוכר
70 גר’ קורנפלור
70 מ”ל מים קרים
לסירופ:
0.5 כוס מים
0.5 כוס סוכר
1 כף סילאן
לקראנץ’:
5 כפות בוטנים קלויים קלופים מלוחים
0.5 כוס קוקוס
אופן הכנה
המלבי:
1 יוצקים את השמנת והחלב לסיר ומחממים כשתי דקות, מוסיפים את הסוכר ובוחשים.
2 מערבבים את הקורנפלור עם המים הקרים ומוסיפים לתערובת.
3 מערבבים עד שהתערובת סמיכה ומורידים מן האש.
4 יוצקים את הבלילה לצלוחיות ההגשה ומכניסים למקרר לשלוש שעות.
הרוטב:
1 מערבבים מים חמים וסוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
הקראנץ':
1 במעבד מזון טוחנים גס את הבוטנים, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
הרכבת המנה:
1 יוצקים מעל כל מנה מעט רוטב, מפזרים קראנץ’ ומגישים.
