כופתה הודית חומסטה (קציצות הודיות) של אבי ביטון
השף אבי ביטון מכין עם ציפי אמא של הדר לוי קציצות הודיות שעשויות מתפו”א, המון תבלינים וגבינת פניר. מתוך התוכנית: במטבח עם אמא"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לכופתאות:
3 תפוחי אדמה גדולים
1 כף פרג טחון טרי
0.5 כפית סוכר
2 כפות צימוקים/מעדן אוכמניות
0.5 פלפל צ’ילי אדום קצוץ
1 כפית אבקת כוסברה
1 כפית כמון
1 כפית הל טחון
1 כפית אבקת צ’ילי או פפריקה חריפה
מלח ופלפל לפי הטעם
1.25 כוסות גבינת פניר (או צפתית מגורדת או טופו)
1 כף קמח
3 כפות אגוז קשיו קצוץ גס
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
1 כף סוכר
5 כפות שמן קנולה
3 בצלים קצוצים
3 שיני שום מעוכות
ג’ינג’ר כתוש קפוא
1 כפית אבקת צ’ילי או פפריקה חריפה
1 כפית גראם מסאלה
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית כמון
1 פחית קוביות עגבניות
2 כפות קשיו קצוץ
0.25 כוס שמנת לבישול 10% שומן
2 כפיות פרג
אופן הכנה
הכופתאות:
1 מבשלים את תפוחי אדמה עם הקליפה במים עד ריכוך. קולפים ומועכים באמצעות מזלג לפירה חלק.
2 מערבבים את פירה תפוחי האדמה עם הפרג, מעט סוכר, צימוקים, מלח, פלפל, צ’ילי חריף, כוסברה טחונה, כמון והל טחון.
3 מגרדים פנימה את הגבינה, מוסיפים את הקמח והקשיו וממשיכים לערבב.
4 יוצרים מהתערובת קציצות (נעזרים בקערית עם מים)
5 מטגנים בשמן חצי עמוק או מסדרים על תבנית מרופדת ניר אפייה
6 מרססים בתרסיס שמן ואופים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
הרוטב:
1 מחממים שמן בסיר גדול ושטוח ומוסיפים בצל, ג’ינג’ר ושום ומערבבים.
2 מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים 2 דקות עד שריח התבלינים עולה.
3 מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 10-15 דקות.
4 מוסיפים את הקשיו והשמנת ומרסקים את הרוטב בבלנדר מוט.
5 מביאים את הרוטב לרתיחה עדינה, מוסיפים את הפרג והכופתאות וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 15 דקות.
