מלאי כופתה של אבי ביטון

אבי ביטון במתכון למלאי כופתה, כופתאות תפוחי אדמה ממולאות, המנה ההודית המפורסמת עם רוטב מדהים וסודי שלא תוכלו להפסיק לאכול

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לכופתאות:
3 תפוחי אדמה גדולים
1 כף פרג טחון טרי
1/2 כפית סוכר
2 כפות צימוקים
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 כפית אבקת כוסברה
1 כפית כמון
1/2 כפית הל טחון
1 כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/3 1 כוסות גבינת פניר (או צפתית מגורדת או טופו)
1 כף קמח
3 כפות אגוז קשיו קצוץ גס
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
5 כפות טנדורי
5 כפות שמן קנולה
3 בצלים קצוצים
2-3 שיני שום מעוכות
כף ג'ינג'ר מגורד
כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
כפית גראם מסלה
כפית כוסברה טחונה
כפית כמון
4 עגבניות יפות קצוצות
1 כף סוכר
2 כפות קשיו קצוץ
1/4 כוס שמנת לבישול 10% שומן
2 כפיות פרג
מלאי כופתה של אבי ביטון
מלאי כופתה של אבי ביטון
אופן הכנה
לכופתאות:
1 מבשלים את תפוחי אדמה עם הקליפה במים עד ריכוך. מקלפים את הקליפה ומועכים באמצעות מזלג לפירה חלק
2 מערבבים את פירה תפוחי האדמה עם הפרג, מעט סוכר, צימוקים, מלח, פלפל, צ'ילי חריף, כוסברה טחונה, כמון והל טחון
3 מגרדים פנימה את הגבינה, מוסיפים את הקמח והקשיו וממשיכים לערבב
4 יוצרים מהתערובת קציצות (נעזרים בקערית עם מים), מטגנים בשמן חצי עמוק או מסדרים על תבנית מרופדת ניר אפייה, מרססים בתרסיס שמן ואופים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
לרוטב:
1 מחממים שמן בסיר גדול ושטוח ומוסיפים בצל, ג'ינג'ר ושום ומערבבים
2 מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים עד 1-2 דקות עד שריח התבלינים עולה
3 מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 10-15 דקות
4 מוסיפים את הקשיו והשמנת ומרסקים את הרוטב בבלנדר מוט
5 מביאים שוב את הרוטב לרתיחה עדינה, מוסיפים את הפרג והכופתאות וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 15 דקות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות