מלאווח רולדת בשר לצד קוקטייל מעושן של עומר מילר
הטריק האולטימטיבי לרולדת בשר מהירה וטעימה במיוחד בעזרת מלאווח. המתכון של עומר מילר מתוך התוכנית "טעים אש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למלאווח
4 יחידות מלאווח
למילוי
400 גרם בשר טחון
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 שום פנינה
2 כפות שמן זית
1 כף פפריקה
מעט מלח
1 כוס גריגירי חומוס שבושלו מראש
1 בצל לבן קצוץ
1 כוס גרגירי חומוס
2 ביצים
1 כף שומשום
לקוקטייל
1 קוביה של ג’ינג’ר טרי
40 מ”ל וויסקי “סמוקי מנקי שולדר”
20 מ”ל ליקר בולס ג’ינג’ר
20 מ”ל מי דבש (דבש ומים ביחס של 1:1)
30 מ”ל מיץ לימון
קרח
ג’ינג’ר טרי
קליפת לימון טרי
אופן הכנה
מלוואח רולדת בשר
1 מניחים בחפיפה חלקית מלאווח על מלאווח נוסף כך שמתקבל עיגול על עיגול.
2 במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה, הכוסברה, שום הפנינה, שמן זית, מלח, פפריקה וטוחנים.
3 מערבבים את תערובת העלים עם הבשר הטחון.
4 מוסיפים לתערובת גרגירי חומוס שבושלו מראש ומערבבים היטב.
5 בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת נקניק ומניחים על המלאווח בחלק הקרוב אלינו.
6 מגלגלים את המלאווח עם המילוי לצורת רולדה/ צינור, מרדדים ומשבללים (הופכים לצורת שבלול).
7 מורחים מעט ביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לטאבון או לתנור ל 7-10 דקות.
קוקטייל “סמוקי למון ג’ינג’ר” של דניאל קיסלסי, “הכרם”
1 טוחנים בשייקר קובייה של ג’ינג’ר טרי.
2 מוסיפים את הוויסקי, הליקר, מי הדבש ומיץ הלימון.
3 משקשקים היטב עם קרח בשייקר ומסננים לכוס נמוכה מלאה בקרח.
4 מקשטים בגילוף של ג’ינג’ר ובקליפת לימון טרי.
