מאלפטי כופתאות ממולאות גבינה ותרד של לאון אלקלעי
לאון אלקלעי עם כופתאות איטלקיות ממולאות בגבינה ותרד על רוטב עגבניות ושום
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילת תרד קפוא
750 גרם ריקוטה
50 גרם גראנה פאדנה מגוררת או פרמז’ן
2 חלמונים
2 כפות קמח
חמאה מומסת
מלח
פלפל
לרוטב:
3 כפות שמן זית
50 גרם בצל קצוץ
4 שיני שום
1 חבילת רסק עגבניות “פולפה”
1 כוס יין אדום
3 ענפי טימין טרי
3 ענפי אוריגנו קצוצים
3 ענפי בזיליקום טרי
קורט סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
הרוטב:
1 במחבת שמים את השמן, הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה
2 מוסיפים את היין והירוקים, מביאים לרתיחה ומתבלים
המאלפטי:
1 שוטפים אותם היטב וחולטים במשך 30 שניות במים רותחים
2 מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח
3 סוחטים היטב את התרד וקוצצים דק דק
4 מעבירים לקערה, מוסיפים את הריקוטה, חצי מכמות הפרמז’ן או גבינת הגראנה ומערבבים
5 מתבלים במלח ופלפל
6 יוצרים כדורים בקוטר 4 – 3 ס”מ
7 מבשלים בסיר עם מים מומלחים קלות עד לציפה. מעבירים לצלחת מחוממת
8 יוצקים את רוטב העגבניות לצלחת
9 מסדרים את המאלפטי מעל
10 בוזקים את יתרת הפרמז’ן או גבינת הגראנה
