סלט מנגו קמבודי של משה בדישי
מתכון מרענן לסלט מנגו עם דג מעושן ורוטב חמוץ מתוק מדהים מתוך “טוק טוק” – עוצרים לאכול במזרח
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לסלט:
2 יחידות צ’ילי אדום חתוך לרצועות
4 כפות דג מעושן חתוך גס (פורל,מקרל-במקור משתמשים בדגי נהר קטנים)
4 שיני שום פרוסות דק
2 יחידות מנגו גדול, קלוף וחתוך לרצועות
חופן של בזיליקום תאילנדי ונענע
3 יחידות שאלוט קלוף ופרוס דק
1/2 כוס רוטב חמוץ מתוק קמר סטייל
לרוטב חמוץ מתוק:
2 יחידות צ’ילי אדום ללא גרעינים
2 שאלוט
8 שיני שום קלופות
3 כפות סוכר דקלים
3 כפות רוטב דגים
2 כפות חומץ יין שזיפים/חומץ אורז
2 כפות מיץ ליים
200 מ”ל מים (כוס)
אופן הכנה
רוטב חמוץ מתוק:
1 במכתש ועלי- כותשים את הצ’ילי, סוכר הדקלים והשום לממרח חלק
2 מוסיפים את יתר החומרים וכותשים היטב. ניתן לשמור במקרר עד שבוע
הסלט:
1 במכתש ועלי כותשים מחצית מכמות הצ’ילי הדג והשום. מוסיפים את יתר החומרים ואת הרוטב ומערבבים היטב
2 מעבירים את המסה לצלחת שטוחה ומקשטים מעל במעט צ’ילי אדום פרוס ושרימפס מיובש.