קציצות מרוקאיות עם מנגולד של טלי בן שמחון
כשבא להרגיש בית, זה בדיוק המתכון לעשות!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
0.5 ק"ג בשר בקר טחון
3 חבילות עלי מנגולד- שטופים. הלבן מופרד ומנוקה מסיבים
1 בצל בינוני מגורר בפומפייה דקה מאוד
1 חופן פטרוזילה
1 חופן כוסברה
1 פרוסת לחם
אגוז מוסקט טחון
מלח
פלפל
שמן קנולה
3 שיני שום
כורכום
1 כפית שטוחה כמון
0.25 כפית צ'ילי גרוס יבש
פפריקה מתוקה
0.25 כוס מים
אופן הכנה
1 מגרדים את הבצל בפומפיה מאוד דקה ומכניסים לקערה עם הבשר הטחון
2 מרטיבים את פרוסת הלחם ומכניסים לקערה (רק את החלק הרך) – לא לסחוט אותה מיד
3 מכניסים את כל התבלינים
4 מוסיפים את הירוקים
5 לשים את כל התערובת ומוסיפים קצת שמן ו – 1/4 כוס מים
6 מניחים בצד ובנתיים מרתיחים מים בסיר עמוק ומוסיפים טיפה שמן
7 מגלגלים את הקציצות ומכניסים למים הרותחים במשך כרבע שעה
8 שמים בצד ובנתיים חותכים את המנגולד בגודל אצבע וקוצצים את החלק הירוק
9 מרתיחים את המנגולד עם קצת כורכום (סיר עם מים רתוחים) ומסננים
10 בסיר נוסף מטגנים שום, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל ואז מניחים את המנגולד ולאחר מכן את הקציצות
11 מוסיפים חצי כוס מים רותחים
12 מביאים להרתחה ואז מבשלים על אש קטנה כ – 15 דקות
