קציצות מנגולד וטחינה של הילה אלפרט
הקציצות האלה חפות מבשר. הטחינה עם מיץ הסלק מקבלת את החמיצות שלה מרוטב עגבניות ורכז רימונים וביחד נוצר שידוך שלם ולא שגרתי שהולך מצוין עם אורז לבן.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים ל4-6 אנשים
50 גרם אפונה טריה
600 גרם תפוחי אדמה
1/2 צרור עירית קצוצה
1 כף קמח רגיל
1 ביצה גדולה
גרידת לימון מחצי לימון
פלפל שחור גרוס
מלח
350 גרם סלמון קצוץ דק
אופן הכנה
1 ממלאים חצי סיר במים ומוסיפים מעט מלח, מביאים לרתיחה.
2 מכניסים לסיר את האפונה ומבשלים, מוציאים מהמים כשהם מוכנים.
3 מקלפים את תפוחי האדמה וקוצצים אותם.
4 מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה שוב ואז מנמיכים את האש לחום בינוני ומבשלים כ – 10 דקות, בשתי הדקות האחרונות מוסיפים שוב את האפונה.
5 בינתיים קוצצים את העירית ושמים בקערת ערבוב.
6 מוסיפים את הסלמון הקצוץ לקערה.
7 מסננים את הסיר עם תפוחי האדמה והאפונה.
8 מכניסים למחבת את תפוחי האדמה והאפונה ומועכים אותם בעזרת מועך תפוחי אדמה.
9 מוסיפים לקערה את הקמח וגרידת הלימון.
10 מוסיפים את מחית תפוחי האדמה והאפונה לקערה.
11 מפזרים מעט קמח על משטח עבודה נקי.
12 מחלקים את התערובת ל – 8 חתיכות ומעצבים כל כדור לקציצת דג בעובי של כ – 2 ס”מ.
13 שמים כף שמן בית במחבת גדולה על אש בינונית.
14 מטגנים את קציצות הדגים 4 – 3 דקות מכל צד או עד שהם פריכים וצהובים.
15 שוברים את הביצה מעל הקציצות מחבת.
16 מתבלים עם מעט פלפל ומלח.