מנסף – תבשיל בשר עם אורז וטחינה של פותנה ג’אבר

תבשיל מסורתי לבנטיני של בשר כבש מבושל עם טחינה שמוגש עם אורז, מושלם לארוחת חג או שבת

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בשר
3 כפות שמן זית
1/2 קילו בשר כבש עם עצמות
½1 ליטר מים
1 מקל קינמון
3 עלי דפנה
מלח, פלפל
1 כפית בהרט
1 כפית כורכום
1 כפית הל
1 כף גרגרי פלפל שחור
אורז
1/2 קילו אורז בסמטי שטוף
1 ליטר ציר בקר (מבישול הבשר)
1/2 כוס שמן
טחינה
1 כוס טחינה גולמית
½1 כוסות מים
קורט מלח
5 כפות מיץ לימון
להגשה
1 לאפה
100 גרם שקדים ללא קליפה
100 גרם צנוברים
פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
בשר
1 מחממים את השמן במחבת ו”סוגרים” את הבשר מכל צדדיו.
2 מעבירים את הבשר לסיר, מוסיפים את המים, מקל הקינמון, עלי הדפנה ומתבלים במלח, פלפל ותבלינים. מבשלים את הבשר כשעתיים וחצי.
3 מסננים את הציר ושומרים אותו לבישול האורז.
אורז
1 מטגנים את האורז בסיר עם מעט שמן.
2 מוסיפים את ציר הבשר (עד כיסוי האורז וקצת מעל) ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
טחינה
1 מערבבים בקערית את כל חומרי הטחינה לקבלת טחינה דלילה מאוד.
ההגשה
1 מטגנים במחבת את השקדים והצנוברים.
2 בצלחת שטוחה פורסים את הלאפה, מעליה מסדרים את האורז ומפזרים את השקדים והצנוברים.
3 מפזרים מעל את הבשר ומגישים עם טחינה דלילה.
4 אפשר לקשט בפטרוזיליה.
מנסף תבשיל בשר עם אורז של פותנה
מנסף תבשיל בשר עם אורז צילום: שאטר סטוק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות