עוגת שקדים מרציפנית – גאטו נאנטה של קרן אגם
מתכון של קרן אגם לעוגת שקדים מרציפנית טעימה! עוגה מלאה בשקדים וליקר עם זיגוג מעל.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית עגולה קוטר 22 סמ'
6 ביצים גודל L
250 גר' סוכר
150 גר' חמאה רכה
1 כף ליקר אמרטו
3 כוסות אבקת שקדים (300 גר')
לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר (120 גר')
2-3 כפיות מים מעט חמימים
1/2 כפית ליקר אמרטו דיסארונו
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
2 בקערת המיקסר עם וו גיטרה, או מטרפה וקערה, מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב.
3 מוסיפים ליקר, מורידים את המהירות ומוסיפים קמח שקדים, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים לתבנית ואופים כ: 40-45 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים את העוגה.
5 בקערה מערבבים אבקת סוכר וליקר אמרטו לתערובת משחתית (מרקם כמו של טחינה סמיכה).
6 אם יש צורך מוסיפים כף מים נוספת ומערבבים עד לקבלת המרקם הרצוי
7 מצפים את העוגה בציפוי ומגישים