סופגניה עם מרציפן של הנס וגלית ברטלה
מתכון מושלם לחנוכה עם טוויסט טעים במיוחד!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק המקדים:
125 גרם חלב פושר
25 גרם שמרים טריים
100 גרם קמח
לבצק:
400 גרם קמח
80 גרם סוכר
3 ביצים
2 כפות רום
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
קליפה מגוררת מ- 1/4 תפוז
0.25 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
למאפים:
500 גרם מבצק הסופגניות
למלית המרציפן:
250 גרם מרציפן
4 חלמונים
1 כף פודינג אינסטנט וניל
שמן לטיגון
להגשה:
100 גרם אבקת סוכר
0.25 כפית קינמון
אופן הכנה
הבצק:
1 ממיסים את השמרים בחלב
2 מוסיפים 100 גרם קמח ומערבבים
3 מכסים בשכבה דקה של קמח ומניחים בצד לתפיחה של כ- 15 דקות
4 מעבירים את הבצק המקדים למעבד המזון עם להב פלסטיק
5 מוסיפים את הקמח הנותר, סוכר, ביצים, רום וחומרי טעם ומעבדים במשך דקה
6 מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 4 דקות נוספות
7 יוצרים כדור מהבצק ומניחים מכוסה במגבת להתפחה של שעה
8 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל- 20 יחידות
9 מכדררים לכדורים אחידים ומניחים במרווחים על מגש משומן קלות. מתפיחים עד להכפלת הנפח
למאפי הסופגניות והמרציפן:
1 מרדדים את בצק הסופגניות למלבן של 60X24 ס”מ
2 מסמנים על המלבן קו במרכז הבצק לאורכו (מתקבלות 2 רצועות שוות של 12X60 ס”מ)
3 מרככים את המרציפן במעבד מזון ומוסיפים בהדרגה את החלמונים
4 מורחים את תערובת המרציפן במרכז הרצועות לאורך הבצק
5 חותכים את הבצק בקו המסומן ומגלגלים כל רצועה לגליל ארוך. הופכים את הגלילים כך שהסגירה תהיה בתחתית
6 מחלקים כל גליל ל- 5 יחידות
7 חותכים במרכז כל יחידה חתך לאורכה, אך לא עד הקצה
8 מעבירים קצה אחד מלמטה דרך החתך כך שנוצר סוג של קשירה
9 מניחים את היחידות על מגש משומן קלות ומתפיחים במשך 30 דקות בתנור מכובה עם קערת מים רותחים
10 מחממים את השמן ל- 160 מעלות ומטגנים את המאפים כדקה וחצי מכל צד
11 מוציאים את המאפים וטובלים אותם בתערובת של אבקת סוכר וקינמון. מגישים חם
