קניידלך של מאיה קליין
לא רק לפסח, לכל פעם שבא לכם מרק עוף עם טעם של בית, מרפא, מחמם ומנחם

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מתכון ל – 10 יחידות:
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים רותחים
2 ביצים מס 1
2 כפות שמן זית
מעט מלח לטעם
אופן הכנה
1 שמים את כל הקמח בקערה ויוצקים מים רותחים, מערבבים היטב עד שכל המים נספגים בקמח – התערובת הופכת לגוש מאד קשה
2 מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל ביצה
3 מוסיפים שמן ומלח ומערבבים או לשים לתערובת אחידה (ללא גושים). אפשר לערבב בכף או במג’ימיקס/מיקסר. הבלילה ממש דלילה וזה בסדר – משאירים לנוח במקרר שעה
4 מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח, כשהמים רותחים , מרטיבים את כפות הידיים ומכינים כדורי קניידלך
5 מטילים את הקניידלך למים הרותחים. מבשלים במצב רתיחה לא יותר מ -5-7 דקות עד שצפים למעלה, בוצעים אחד לראות שהוא רך ומוכן
6 מכבים את הלהבה, בשלב שהקניידלך צפים יש לכסות במכסה חצי כיסוי (לא לסגור את הסיר הרמטי והקניידלך יתפחו)