תבשיל קציצות ופטריות מתובלות וחגיגיות לפסח
מתכון לתבשיל קציצות ופטריות מתובלות וחגיגיות לפסח שמכינים בקלות עם התיבול של דורות. לא צריך לעבוד קשה במטבח! בלי קיצוצים ועם התיבול הנהדר של דורות

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה וכוסברה
בצל גדול
3 שיני שום
2 כפות קמח מצה
תפוח אדמה מגורד דק וסחוט מנוזלים
תיבול לקציצות:
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה
חצי כפית כורכום
כפית ראס אל חנות
2 כפות שמן זית
רבע כוס מים
מצרכים לתבשיל הפטריות:
2 חבילות פטריות חתוכות לרבעים
חופן תאנים מיובשות
2 חבילות ערמונים
תיבול לתבשיל:
4 קוביות בצל מטוגן דורות
4 קוביות שום כתוש דורות
4 קוביות תיבול לקציצות דורות
חופן טימין טרי
4 כפות שמן זית
כפית מלח
כפית פלפל שחור
אופן הכנה
1 במעבד מזון קוצצים דק את הפטרוזיליה והכוסברה יחד עם הבצל והשום, מעבירים לקערה ומערבבים הבשר הטחון ושאר מצרכי הקציצות.
2 מגלגלים כדורים ומניחים לצינון במקרר.
3 מחממים סיר סוטאז עם שמן זית
4 מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד השחמה,
5 מוסיפים את קוביות התבלינים של דורות
6 יחד עם מלח, פלפל ופפריקה אדומה ומטגנים יחד דקה לפתיחת הטעמים. מוסיפים את הקציצות מים עד לכמעט כיסוי. מפזרים מעל את התאנים והערמונים,מביאים לרתיחה מבשלים 40 דקות עם מכסה מעט פתוח.
7 מסירים את המכסה ומעבירים לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו ל-10 להשחמת החלק העליון. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים. בתיאבון 