בורקס בשר עם רוטב פטריות של אודליה סוויסה

בחזרה לשנות ה- 80! המתכון של אודליה סוויסה למנה של פעם שכולנו אהבנו ועדיין אוהבים. בורקס במילוי בשר וצנוברים עם רוטב פטריות משגע!

צילום: ליאור אשכנזי
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבורקס:
1 חבילת בצק פילאס או עלים
ביצה להברשה
שומשום
למילוי:
3-4 כפות שמן זית
½ קילו בשר טחון
40 גרם צנוברים
בצל גדול קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית ראס אל חנות או בהרט
מלח ופלפל
לרוטב:
3 כפות שמן
1 סלסילת פטריות שמפיניות חתוכות פרוסות
בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
½ כף קמח מעורבבת עם ¾ כוס מים
4\1 כפית מלח
4\1 כפית כורכום
2\1 כפית דבש
מעט פלפל שחור
אופן הכנה
לבורקס:
1 במחבת עם שמן, מטגנים את הבצל עד לשקיפות.
2 מוסיפים את הבשר ואת התבלינים וכל הזמן מערבבים עד שהבשר מוכן.
3 מוסיפים את הפטרוזיליה.
4 מוציאים לקערה שיתקרר.
5 פותחים את הבצק ומרדד מעט כדי שיהיה דק
6 שמים את התערובת ומגלגלים לרולדה ארוכה.
7 שמים בתבנית עגולה ובאמצע מניחים קערה עמידה לחום.
8 אופים ב 180 מעלות עד להזהבה.
לרוטב:
1 מוסיפים את כל המרכיבים לסיר ומבשלים על אש בינונית – גבוהה.
2 מערבבים כל המזן עד שהרוטב מוכן.
3 מוזגים את הרוטב לקערה ומגישים לצד הבורקס.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם