בורקס בשר עם רוטב פטריות של אודליה סוויסה
בחזרה לשנות ה- 80! המתכון של אודליה סוויסה למנה של פעם שכולנו אהבנו ועדיין אוהבים. בורקס במילוי בשר וצנוברים עם רוטב פטריות משגע!

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבורקס:
1 חבילת בצק פילאס או עלים
ביצה להברשה
שומשום
למילוי:
3-4 כפות שמן זית
½ קילו בשר טחון
40 גרם צנוברים
בצל גדול קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית ראס אל חנות או בהרט
מלח ופלפל
לרוטב:
3 כפות שמן
1 סלסילת פטריות שמפיניות חתוכות פרוסות
בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
½ כף קמח מעורבבת עם ¾ כוס מים
4\1 כפית מלח
4\1 כפית כורכום
2\1 כפית דבש
מעט פלפל שחור
אופן הכנה
לבורקס:
1 במחבת עם שמן, מטגנים את הבצל עד לשקיפות.
2 מוסיפים את הבשר ואת התבלינים וכל הזמן מערבבים עד שהבשר מוכן.
3 מוסיפים את הפטרוזיליה.
4 מוציאים לקערה שיתקרר.
5 פותחים את הבצק ומרדד מעט כדי שיהיה דק
6 שמים את התערובת ומגלגלים לרולדה ארוכה.
7 שמים בתבנית עגולה ובאמצע מניחים קערה עמידה לחום.
8 אופים ב 180 מעלות עד להזהבה.
לרוטב:
1 מוסיפים את כל המרכיבים לסיר ומבשלים על אש בינונית – גבוהה.
2 מערבבים כל המזן עד שהרוטב מוכן.
3 מוזגים את הרוטב לקערה ומגישים לצד הבורקס.