קציצות ברוטב עגבניות קלות להכנה

מנה קלאסית שכל המשפחה תאהב. מתכון לקציצות ברוטב עגבניות (או קציצות במיץ עגבניות) שכנראה תכינו אחת לשבוע

צילום: גיא מועלם
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון טרי
4 קוביות בצל מטוגן דורות
4 קוביות פטרוזיליה דורות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
2 כפות שמן זית
1 ביצה
1/3 כוס פירורי לחם
לרוטב:
4 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום דורות
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ראס אל חנות (אפשר להחליף ב1 כפית כמון אם אין)
2 כפות רסק עגבניות
1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 קוביות פטרוזיליה דורות
אופן הכנה
1 מוציאים לקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
2 יוצקים קציצות בגודל הרצוי ומכדררים עם ידיים מעט רטובות.
3 מסדרים במגש ומניחים במקפיא עד שהרוטב מוכן (אם לא מכינים את הרוטב מיד, מניחים במקרר).
4 מניחים במחבת רחבה ועמוקה: 4 קוביות בצל מטוגן דורות, קוביות שום דורות ו-2 כפות שמן זית. מדליקים את האש על להבה בינונית.
5 מטגנים כדקה, מערבבים ומוסיפים פפריקה מתוקה, ראס אל חנות ורסק עגבניות. מטגנים ומערבבים עוד חצי דקה.
6 מוסיפים עגבניות מרוסקות, כוס מים, מלח וסוכר. מביאים לרתיחה ומערבבים.
7 מוסיפים את הקציצות, מחלישים את האש ומכסים. מבשלים כ-30 דקות. מוסיפים 3 קוביות פטרוזיליה דורות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים חם עם קוסוקוס/אורז/פירה.
8 ניתן להחליף בעוף טחון. זמן הבישול מתקצר ב10 דקות.
9 קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים אץ שאר המרכיבים לפי הרשימה. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
10 מוציאים את הדג מהמקרר ומוסיפים את כל הרכיבים ברשימת המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
11 מניחים בטבעת 2 כפות מסלט האבוקדו, ומוסיפים 2 כפות מהטרטר מעל. מזליפים מעט שמן זית ומגישים.
12 *העמדת הטרטר כמו במסעדה היא פשוטה בעזרת טבעת מתכת עם דפנות גבוהות (חפשו במגירת מוצרי האפיה שלכם). במידה ואין כזו בבית, פשוט לוקחים גביע גבינה נקי, מורידים לו את התחתית ומשתמשים בו כטבעת.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם