סלט דגים ים תיכוני לצד ברוסקטה אדומה של אבי ביטון
סלט ירוקים מרענן ובריא עם דגים, טחינה ולבנה של אבי ביטון מתוך התוכנית “ארוחות בלבן”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לסלט:
500 גרם נתחי לברק ללא עור (או כל דג ים לבן)
מלח דק
פלפל שחור
1 כף גדושה תבלין שווארמה
1 צרור כוסברה גדול, עלים בלבד
1 צרור שמיר גדול, עלים בלבד
1 צרור נענע גדול, עלים בלבד
1 צרור פטרוזיליה גדול, עלים בלבד
2 גבעולי בצל ירוק
1 בצל סגול
שמן זית
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית סומק
לברוסקטה:
פרוסות לחם/ באגט
רוטב עגבניות
שמן זית
מעט עלי בזיליקום
לטחינת יוגורט:
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות לבנה זעתר בשמן זית
מעט מים קרים
מעט מלח

אופן הכנה
הכנת הדג:
1 ממליחים את הדג במעט מלח.
2 מחממים שמן זית במחבת חמה ומניחים בו את הדג עם העור כלפי מטה.
3 בעזרת תרוד לוחצים על הדג על מנת ליישר אותו
4 מתבלים את הדג בתבלין שווארמה, במלח ובפלפל.
5 הופכים את הדג ומנמיכים את האש.
סלט העלים:
1 בקערה קוצצים את הכוסברה, פטרוזיליה, נענע, שמיר, בצל ירוק ובצל סגול.
2 מתבלים את הסלט במלח, שמן זית ומיץ לימון ומעט סומק.
טחינת הלבנה:
1 במעבד מזון מערבבים מים, טחינה, מלח ולבנה.
הרכבת המנה:
1 מסירים את הדג מהאש, מצננים, מסירים את העור וחותכים לחתיכות ומוסיפים לסלט העלים.
2 מניחים על צלחת את יוגורט הטחינה, מעליו את סלט העלים עם הדגים.
הברוסקטות:
1 חותכים באגט/ חלה או לחם לבן וקולים בשמן שנשאר במחבת מהכנת הדג.
2 מורחים על הברוסקטות רסק עגבניות, מניחים עלי בזילקום ומעט שמן זית.