עוגת מרנג אגוזים וקציפת מסקרפונה לימונית ללא גלוטן של מיקי שמו

עוגה ללא גלוטן – עוגת מרנג אגוזים וקציפת מסקרפונה לימונית ללא קמח של מיקי שמו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24
למרנג:
5 חלבונים
1 כוס סוכר
100 גרם אגוזי מלך
75 גרם אגוזי לוז / שקדים קלויים, גרוסים
110 גרם אבקת סוכר
פאם
לקציפת מסקרפונה וניל:
900 מ”ל שמנת מתוקה
גרידה מחצי לימון
90 גרם סוכר
8 גרם ג’לטין
1 מקל וניל
100 גרם גבינת מסקרפונה
אופן הכנה
המרנג:
1 מחממים את החלבונים והסוכר על באן מרי עד להמסת הסוכר. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מקפלים פנימה את אבקת הסוכר ו-2 סוגי האגוזים.
2 משמנים את הרינגים בעזרת ספריי פאם.
3 יוצרים 2 עיגולים בקוטר תבנית האפייה- 24 ס”מ.
4 אופים במשך שעתיים בטמפ’ של º110 עד אשר העיגולים משתחררים מנייר האפייה בקלות.
קציפת מסקרפונה וניל:
1 משרים את הג’לטין והמים בקערית.
2 במקביל מרתיחים שמנת מתוקה (200 מ”ל בלבד) וגרגרי וניל.
3 מורידים מן האש ומוסיפים את הג’לטין ומערבבים עד לאחידות.
4 מערבבים את המסה עם גבינת המסקרפונה ומקררים כ- 15 דקות.
5 מקציפים את כל השמנת שנותרה (700 מ”ל) יחד עם מסת המסקרפונה עד לקבלת קציפה יציבה ואחידה.
הרכבת העוגה:
1 מניחים בתחתית התבנית “עיגול מרנג אגוזים” מעליו מורחים את הקרם מסקרפונה ומעליה שוב עיגול מרנג אגוזים – דוחסים כלפי מטה – (כך שהקרם מסקרפונה יגיע לכל צידי התבנית( וממשיכים במילוי מחצית מכמות הקרם ושוב מניחים עיגול מרנג וממלאים ביתרת קרם המסקרפונה עד שיא הגובה. מקפיאים לשעה.
לקישוט:
1 ניתן לבזוק אבקת קקאו מעל העוגה ולהגיש.
עוגת מרנג אגוזים וקציפת מסקרפונה לימונית ללא גלוטן של מיקי שמו
עוגת מרנג אגוזים וקציפת מסקרפונה לימונית ללא גלוטן של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות