טורט אסטרהאזי – עוגת שכבות מלאה בכל טוב של מיקי שמו
היישר מהמטבח האוסטרי מגיעה אלינו עוגת השכבות המפוצצת טעמים משובחים מתוך “אופים עולם” עם מיקי שמו וירדן הראל – פרק אוסטריה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
6 יחידות חלבונים “XL”
½ כוס + 2 כפות סוכר קנים לבן
2 כוסות אגוזי מלך (240 גרם)
1/2 כוס קמח ( 70 גרם)
לקציפת קפה
2 מיכלי שמנת מתוקה ( 500 מ”ל)
1/2 כוס סוכר ( 50 גרם)
2 כפיות קפה נמס ( 6 גרם)
1 כף פודינג
לקישוט
אגוזי לוז גרוסים קלויים
אופן הכנה
מכינים את השכבות בצק
1 מחממים תנור ל- 160 מעלות.
2 מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
3 מקפלים את האגוזים והקצף לתערובת אחידה.
4 מסמנים את קוטר התבנית עם עפרון על תבנית המרופדת בנייר אפייה כך שבכל תבנית יש 2 עיגולים.
5 מתיזים מעט תרסיס שמן קנולה.
6 מורחים עם מרית שכבה דקה ואחידה מן תערובת האגוזים על כל אחד מן העיגולים שעל גבי נייר האפייה.
7 אופים כ – 18-20 דקות עד להזהבה.
8 מצננים.
מכינים את הקצפת
1 מקציפים את השמנת , הסוכר והקפה היטב עד קבלת קציפה יציבה בגוון מוקה אחיד.
מרכיבים את העוגה
1 מניחים שכבה אחת של בצק אגוזים בתחתית תבנית 24.
2 מורחים עליה שכבה דקה של קציפת קפה. חוזרים על פעולה זו עם יתרת בצקי האגוזים וקציפת קפה.
3 מורחים שכבה דקה מאוד של קציפת קפה ומעטרים באגוזי לוז גרוסים.
גיוון:
1 ניתן להכין את העוגה עם 3 בצקים מאותם החומרים כך שתתקבל עוגה עם שכבות בצק מעט יותר גבוהות ומודגשות.
2 ניתן להחליף את האגוזים בבוטנים.
