שומשומיות טחינה ופצפוצי אורז של מיקי שמו
מתכון לנשנושים מתוקים עם חמאת בוטנים מתוך התכנית "מתוק או מלוח"
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
פרווה
מתכון שהולך טוב עם בירה לאגר ?
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתבנית מרובעת בגודל 22X22 ס”מ:
100 גרם חמאה
100 גרם טחינה
150 גרם דבש
75 גרם סוכר דמררה
225 גרם פצפוצי אורז מלא
125 גרם שומשום קלוי
100 גרם חלבה
1 כף אבקת נס קפה

אופן הכנה
שומשומיות טחינה ופצפוצי אורז:
1 בסיר קטן מחממים את החומרים הבאים: חמאה, טחינה, דבש, סוכר דמררה וכף נס קפה, עד לקבלת תערובת אחידה.
2 בקערה רחבת שוליים שמים את הפצפוצי אורז מקמח מלא, שומשום קלוי והחלבה.
3 שופכים את תערובת החמאה לתוך הקערה ומערבבים הכל עד לאחידות.
4 מניחים ניילון נצמד בתחתית התבנית ומעבירים את כל התערובת לתבנית, משטחים ומהדקים היטב את התערובת ומעבירים למקרר למשך כשעתיים לפחות.
5 מוציאים מן המקרר וחותכים לריבועים למלבנים בגודל 2 ס”מ על 2 ס”מ. שומרים במקרר עד כ- 10 ימים.