עוגת תפוזים בסיר אחד של מיקי שמו
עוגת תפוז בסיר פלא מתוך "מיקי שמו אופה מהלב – מהדורת חורף"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים לסיר פלא בקוטר 24 ס”מ:
לעוגה:
4 ביצים
1 כוס סוכר חום (200 גרם)
2.5 כוסות קמח תופח (350 גרם)
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 לימון מגורד
1/2 תפוז מגורד
1/2 תפוז מגורד
1/2 כוס אבקת שקדים ללא קליפה
1 חופן קוביות קליפת תפוזים
לרוטב:
1/2 כוס יין רימון לבישול
50 גרם סוכר חום
מיץ מלימון 1
גרידה מלימון 1
1 חבילה פטל טרי (או קפוא)
אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מקציפים ביצים וסוכר כ- 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה.
2 מנפים קמח.
3 בהדרגה ולאט מוסיפים את הקמח ואת יתר המרכיבים לסירוגין, עד לקבלת תערובת חלקה.
4 יוצקים את המסה לתבנית, ואופים כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
לרוטב:
1 מניחים בסיר קטן את היין והסוכר ומביאים לרתיחה.
2 מבשלים 3 דקות נוספות עד לצמצום חלקי של הנוזלים.
3 מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון, הגרידה והפטל. שומרים בצד.
4 הופכים את סיר הפלא וממתינים 5 דקות.
5 מחלצים את העוגה מן התבנית.
