מיני לזניה שמכינים בקלות ומהירות
מתכון קליל ומהיר למיני לזניה , בצק עלים, רוטב עגבניות, גבינות ויש לכם מנה חלבית כיפית וטעימה.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חבילת גבינת ריקוטה (250 גרם)
חבילת תרד (250 גרם)
100 גרם מוצרלה מגורדת
4 קוביות בזיליקום דורות
1 קוביה שום דורות
3 כפות עגבניות מרוסקות (גונבים מהקופסה של הרוטב)
1 ביצה
1 כפית מלח
חבילה דפי וונטון קפואים או דפי לזניה קפואים חצויים לשניים.
6 עגבניות שרי לקישוט (לא חובה)
ספריי שמן וכף קמח לתבנית.
לרוטב:
1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גרם)
2 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
2 קוביות בזיליקום דורות
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
1 מפשירים את חבילת הדפים כ20 דקות בחוץ.
2 בינתיים מעבדים במעבד מזון, בפולסים קצרים, את כל שאר המרכיבים למעט עגבניות השרי. עד שמתקבלת תערובת אחידה עם חתיכות תרד גסות.
3 מחממים תנור ל180 מעלות
4 משמנים תבנית מאפינס היטב (כדאי עם ספריי שמן) ומפזרים בעדינות מעט קמח על התבנית
5 מניחים בכל שקע דף. אם מתקשים להפריד בין העלים, ממתינים עוד כמה דקות להפשרה.
6 מניחים כף מהתערובת בכל דף, מניחים דף נוסף ושוב כף מהתערובת.
7 חוצים את עגבניות לשניים ומניחים חצי על כל אחד.
8 אופים במרכז התנור כ25 עד שקצוות הדפים מתחילים להשחים מעט.
9 בזמן האפייה, מכינים את הרוטב- מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות.
10 מעבירים בעדינות את הלזניות לכלי הגשה ומגישים עם רוטב מעל/ליד.