מרק מלוחיה – מרק מצרי עם רוטב בצד של פותנה ג'אבר
מרק מלוחייה עשיר בעלים ירוקים ובריח תבלינים נהדר. פותנה ג’אבר מכינה מלוחיה מצרית ליום חורפי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מלוחיה
1 ק”ג עלי מלוחיה
1 בצל
3 כפות שמן
1/2 ראש שום קלוף
1 לימון
1 עגבניה בינונית שלמה
מלח
1 ליטר ציר עוף
רוטב
2 עגבניות
2 פלפלים ירוקים חריפים
6 שיני שום
1/4 צרור כוסברה
3 כפות שמן זית
מלח
אופן הכנה
אופן הכנה
המלוחיה
1 קוצצים את עלי המלוחיה במעבד מזון.
2 קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם שמן עד השחמה.
3 מוסיפים לבצל את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את המלוחיה ומערבבים.
5 חורצים צלב בעגבניה ומוסיפים לסיר עם המלוחיה.
6 כותשים 3 שיני שום, מוסיפים לרוטב ומערבבים.
7 מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כרבע שעה.
8 קוצצים את יתר שיני השום ומטגנים במחבת נפרדת עם שמן. מוסיפים למלוחיה.
רוטב
1 טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד המלח והשמן. מוסיפים שמן זית ומלח ומעבדים מעט. מגישים ליד המלוחיה.

מלוחיה קפואה וקצוצה
מתכון מצויין!
אני קונה מלוחיה קצוצה וקפואה ממלוחיה IL. הם עושים משלוחים עד הבית.
מצרפת קישור למי שמעוניין
https://mulukhiyah.co.il/
מתכון מצויין! אני קונה מלוחיה קצוצה וקפואה ממלוחיה IL. הם עושים משלוחים עד הבית. מצרפת קישור למי שמעוניין https://mulukhiyah.co.il/
מירי says: