קציצות דגים מרוקאיות של צ'רלי פדידה
המתכון המושלם לסופ"ש מנחם: קציצות דגים חריפות בסגנון מרוקאי של שף צ'רלי פדידה

המרכיבים ל – 4 מנות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקציצות הבשר
600 גרם דג דניס טחון
2 ביצים
2 כפות פירורי מצה
1/2 כפית כמון
מלח לפי הטעם
1/2 צרור כוסבה קצוצה
2 שיני שום כתושות
לרוטב
2 שיני שום
4 עגבניות מגוררות בפומפייה ללא קליפה וחתוכות לקוביות
1/2 צרור כוסברה
פפריקה מעושנת
פלפל שושקה
כורכום
כמון
1 כף רסק עגבניות
1 כוס גרגירי חומוס שהושרו כל הלילה ובושלו עד לריכוך
10 כפות שמן זית
אופן הכנה
קציצות
1 קוצצים בסכין דק דק או טוחנים פילה דניס ללא עור ואדרות ומניחים בקערת ערבוב.
2 מוסיפים ביצים, תבלינים,שום, כוסברה, פירורי מצה ומערבבים היטב.
3 יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומכניסים לסיר עם מים חמים.
4 מבשלים כ- 15 דקות על להבה בינונית.
5 מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
רוטב
1 מחממים סירבעל תחתית עבה על להבה נמוכה ומוסיפים שמן זית ואת התבלינים, בוחשים מעט ודואגים שהתבלינים לא ישרפו.
2 מוסיפים את העגבניות ( רסק, עגבניות קלופות ) ובוחשים מעט.
3 מוסיפים את גרגירי החומוס, כוסברה, מלח ומבשלים כ – 10 דקות עד שכל הטעמים יתאחדו.
4 עכשיו כשהרוטב מוכן וטעים מוסיפים את הקציצות לרוטב.
יש אפשרות להגיש על קוסקוס מרוקאי או לאכול עם חלה טרייה