לביבות מש ותורמוס טבעוניות של מזל אהרוני עם שאול בן אדרת
מזל אהרוני מלמדת את שאול בן אדרת להכין קציצות שעועית אפויות שהן גם טעימות וגם בריאות, מתוך התוכנית "כמו של סבתא"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
10 קציצות / לביבות
1 כוס מש מונבט
1/2 כוס תורמוס מבושל
1 בצל סגול קצוץ
1 בצל לבן
2 שיני שום
1/2 כרוב לבן בינוני
1 כף רוטב סויה
1/2 כוס שקדים (מושרים)
1/2 כוס קשיו (מושרים)
1/2 כוס גרעיני חמניות
6 משמשים אורגניים
2 כפות קמח חומוס/שיבולת שועל
2 כפות טחינה משומשום מלא
1 בטטה בגודל בנוני
1 גזר
1 קישוא
2 כפות שמן זית
1 כף תבלין מעורב (מלח, כמון, פפריקה מעושנת, כורכום, פלפל שחור)
אופן הכנה
1 להכניס לתוך מעבד מזון חצי מכמות המש, התורמוס , הכרוב, הבצל ולטחון.
2 לגרר בפומפייה את הבטטה, הגזר והקישואים ולהניח בקערה גדולה.
3 להכניס את יתר המרכיבים ולתבל בתבלין המעורב ולערבב היטב עד לקבלת עיסה דביקה.
4 ליצור בידיים רטובות קלות מהתערובת קציצות בורגר ולסדר אותן מעל נייר אפיה משומן (מומלץ להיעזר בטבעת בקוטר 10 ס”מ).
5 לאפות 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות.
6 להפוך ולאפות כ- 15 דקות נוספות על הצד השני. (יש להקפיד שלא לאפות יתר על המידה).
7 הצעת הגשה: אפשר להגיש בלחמניה ביתית מקמח כוסמין עם מחית אבוקדו, חסה, מלפפון קצוץ, עגבנייה ובצל סגול
