מאפה פאי גבינות ופטריות
מתכון לקיש פטריות וגבינות ממש קל להכנה ולא רק לשבועות, מושלם כמנת צד או מנה בפני עצמו

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
200 גרם קמח לבן
קורט מלח
75 גרם חמאה קרה מאוד וחתוכה לקוביות
50 מ"ל מי קרח
למלית פטריות:
חצי חבילת פטריות שמפניון, חצי חבילת פורטבלו
כף שמן זית
4 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
מיכל שמנת לבישול 10%
3 ביצים L
250 גרם בולגרית 5% שומן מגורדת
100 גרם מוצרלה מגורדת
כף שטוחה קמח לבן
קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
1 מנפים את הקמח אל קערת מעבד המזון, מוסיפים את קוביות החמאה ובפולשים עד שמתקבלת תערובת של פירורים
2 מוסיפים את המים הקרים לתערובת ולשים עד שהבצק מתאחד
3 מרדדים את הבצק, מהדקים על תבנית 26 כך שכל הצדדים והדפנות מכוסות בצק בצורה אחידה, מחוררים עם מזלג מעט חורים ומכניסים למקפיא ל 30 דקות
4 מחממים תנור ל 180 מעלות
5 מכניסים את הבצק מהפריזר ל10 דקות לתנור
6 חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים מעט על מחבת. מוסיפים שום מלח ופלפל ומערבבים ככ 5 דקות ומניחים בצד להצטנן
7 מערבבים את שאר חומרי הבלילה לתערובת אחידה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב
8 יוצקים את הבלילה על בצק הפאי ומכניסים לתנור ל 30 דקות
נשמע טוב
אבל למה אין מידת תבנית.
נשמע טוב אבל למה אין מידת תבנית.
נועם says:
יש מידת תבנית. 26 ס"מ. בסעיף 3
טל says:
צודק
טל says: