מרק פטריות פולני עם תפוח אדמה, גזר בתוספת שמנת חמוצה

המרק המפורסם מהמטבח הפולני. מרק חם ומנחם, עשיר בריחות וטעמים , עם פטריות, תפוח אדמה, גזר ושמנת חמוצה!

צילום: שירן פרץ
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

30 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות (יש להשרות עם 2 כוסות מים, לילה לפני במים במקרר).
1.5 ליטר מים עם 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
3 שיני שום פרוסות
חופן שמיר קצוץ
2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
1 כף קמח
שורש פטרוזיליה
3 כפות שמנת
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 בסיר שמים את החמאה ושמן הזית, מוסיפים את הבצל והשום עד קירמול.
2 מוסיפים את הפטריות עם הנוזל של ההשריה.
3 מוסיפים את תפוחי האדמה והגזר
4 מוסיפים את המים ואבקת המרק.
5 מביאים לרתיחה וסוגרים את המכסה של הסיר למשך 50 דק.
6 בקערית קטנה מערבבים את השמנת והקמח.
7 לאחר 50 דק', מורידים לחום נמוך ומוסיפים מוסיפים את השמיר.
8 ואת תערובת השמנת והקמח ומערבבים היטב עד שהמרק מסמיך טיפה.
9 מוזגים את המרק אל קערה ומגישים חם. בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם