קיש פטריות, גבינות ובצל של קרן אגם
מתכון של קרן אגם למאפה מהיר וקל להכנה של פשטידת פטריות במילוי מגוון גבינות ובצלים. מינימום מאמץ ומקסימום טעים.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
180 גר' קמח מלא 100% (כוס ורבע)
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
2 כפות מים קרים
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
2 כפות עשבי תיבול קצוצים
למלית:
2 בצלים אדומים פרוסים
2 סלסלות פטריות פרוסות (שמפיניון ופורטובלו)
3 ביצים
2 כפות קוואקר
150 גר' גבינת קשקבל/צהובה מגורדת
200 גר' פטה כבשים
250 מל' שמנת מתוקה/לבישול (מיכל)
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
כמה כפות שמן זית
מעט טימין
1 כפית אבקת פטריות-היריסיוס ריישי
אופן הכנה
1 מניחים את הקמח, המלח, החמאה, הפרמזן ועשבי התיבול באמצעות מעבד מזון מעבדים כמה שניות. מוסיפים 2 כפות מים קרים ומעבדים עוד לכדור.
2 מחממים חמאה ושמן בסיר ומטגנים את הבצל עד ששקוף. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ואבקת פטריות. מטגנים מעט עד אידוי הנוזלים.
3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח. מעבירים בזהירות לתבנית פאי בקוטר 26, מהדקים לדפנות ומעבירים למקפיא 10 דק'.
4 בקערה מניחים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
5 מוסיפים את הבצל והפטריות, מוסיפים מעט מלח ומעבירים לתבנית עם הבצק, מפזרים מעט טימין.
6 . ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 עד הזהבה כ: 45-50 דק'.