פרגיות בסגנון הודי לצד קוקטייל מהמזרח של עומר מילר
שיפודי פרגית בניחוח הודי עם צ’אטני וקוקטייל אסייתי, מתוך התוכנית "טעים אש" עם עומר מילר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם פרגית עם העור, חתוכה לקוביות
1 שום פנינה
1 כפית ג’ינג’ר קצוץ
1 פלפל אדום חריף
1 כפית גרגרי כוסברה
1 כפית גרגרי כמון
2 כפיות גראם מסאלה
מיץ מ – 1 ליים
¼ כוס קרם קוקוס
לצ’אטני
1 צרור עלי כוסברה
1 פלפל ירוק חריף
¼ כפית ג’ינג’ר
½ שן שום פנינה
1 כפית כמון
מיץ מ – 1 ליים
¼ כוס חלב קוקוס
½ כפית מלח
2 כפות שבבי קוקוס קלוי
אופן הכנה
1 שמים בעלי את התבלינים: גראם מסאלה, זרעי כמון, גרגירי כוסברה.
2 קוצצים שום, פלפל אדום חריף וג’ינג’ר ומוסיפים לעלי.
3 מוסיפים ליים וכותשים את התערובת לקבלת מרינדה.
4 לאתר הכתישה מוסיפים מעט קרם קוקוס.
5 משפדים את הפרגיות ומשרים במרינדה למשך שעה לפחות.
6 מכינים את הצ’אטני: בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הכוסברה, השום, הליים, הג’ינג’ר, הפלפל החריף, הכמון והמלח.
7 מבשלים את תערובת הצ’אטני בסיר קטן עד שהוא מצטמצם.
8 מניחים את השיפודים על הגריל וצולים היטב משני הצדדים כ3-4 דקות מכל צד.
9 מגישים את השיפדוים לצד הצ’אטני ומפזרים שבבי קוקוס קלוי.
