נמלקה קרם שוקולד חלק יפני של מיקי שמו
תתכוננו לקינוח הכוסות עם קרם שוקולד המדהים שנקרא "נמלקה" שיעיף אתכם היישר ליפן מתוך “אופים עולם” עם מיקי שמו וירדן הראל – פרק יפן
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתחתית הקינוח
50 גרם אורז תפוח (פחיצי)
לקרם נמלקה
כוס חלב
גרידה מלימון
כפית דבש
4 גרם ג׳לטין
2 כפות מים
175 גרם שוקולד חלב עם 40% מוצקי קקאו / 225 גרם שוקולד חלב
200 מ”ל שמנת מתוקה
לג‘לי יוזו
150 מ”ל מיץ תפוזים
80 גרם מחית/ מיץ יוזו (לימון יפני)
45 גרם (3 כפות) סוכר
5 גרם (1 כפית) פקטין
אופן הכנה
מכינים את הג’לי לימון
1 מערבבים סוכר ופקטין, מרתיחים מיץ תפוזים ויוזו מוסיפים סוכר+ פקטין ומבשלים עד לרתיחה טובה.
מכינים קרם נמלקה
1 משרים ג’לטין במים.
2 מרתיחים חלב ודבש מוזגים על גבי שוקולד החלב ומוסיפים ג’לטין ומערבלים.
3 מוסיפים שמנת מתוקה קרה וממשיכים לבלנדר עד לאחידות, מקררים לכ- 4 שעות (או לילה)
4 בתחתית הכוס מפזרים אורז תפוח. מזלפים את הג’לי יוזו, מקציפים קרם נמלקה לקרם יציב (1 דקה) ומזלפים בסגנון חופשי כמו ספגטי.
