עוגת שוקולד טבעונית של נייג’לה לוסון
נייג’לה מכינה מתכון לעוגת שוקולד כהה ומפתה שתתאים לכל האורחים שלכם, וסמכו עלינו – לא תצטרכו להתנצל על כך שהיא טבעונית
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 20:
225 גרם קמח רגיל
½ 1 כפיות סודה לשתיה
½ כפית מלח
½ 1 כפיות אבקת אספרסו
75 גרם קקאו
300 גרם סוכר חום
375 מ”ל מים חמים
75 גרם (90 מ”ל) שמן קוקוס
½ 1 כפיות חומץ או חומץ בן יין לבן
לציפוי:
60 מ”ל מים קרים
75 גרם חמאת קוקוס (זה לא אותו הדבר כמו שמן)
50 גרם סוכר חום
½ 1 כפיות אבקת אספרסו
½ 1 כפות קקאו
150 גרם שוקולד מריר (מינימום 75% מוצקי קקאו)
לקישוט:
1 כף עלי ורדים אכילים (אופציה)
1 כף פיסטוקים קצוצים
אופן הכנה
מתחילים עם הציפוי:
1 כניסים את כל מרכיבי הציפוי מלבד השוקולד לסיר ומביאים לרתיחה, מוודאיםש הכל מומס.
2 כבים את האש ומוסיפים פנימה את השוקולד, קצוץ דק אפילו מגורר ומערבבים היטב.
3 לאחר צינון של דקה טורפים בעזרת מטרפה ומניחים בצד .
העוגה
1 בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתיה, מלח, אספרסו וקקאו.
2 בקערה נוספת מערבבים מים רותחים, סוכר, שמן קוקוס וחומץ.
3 מאחדים את שתי המסות יחד.
4 מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות (שחומם מראש) ואופים כ – 35 דקות.
5 מוציאים את העוגה ומצננים אותה.
6 צפים את העוגה בציפוי השוקולד ומוסיפים אגוזי פיסטוק קצוצים ועלי ורדים אכילים., מגישים כעבור חצי שעה (או אחרי).
